Manažment vo veľkom svete hotelierstva, turizmu i reštaurácií
Seminár „Manažment vo veľkom svete hotelierstva, turizmu i reštaurácií„
V rámci predmetu Ekonomicko-politické reálie vo frankofónnych krajinách
organizujeme seminár „Manažment vo veľkom svete hotelierstva, turizmu i reštaurácií„ vo francúzštine, určený pre prvý ročník študijného programu Medzinárodný manažment, francúzsky program.
Kedy?
02.03.23 od 9:30 do 12:00
Kde?
Chez Balzac-Bratislava, Hlboká cesta 7.
Táto vzdelávaco-kulinárska inštitúcia sa teší veľkému renomé na Slovensku i v Českej republike (50% klientov), oceňovaná za kvalitu v Paríži i za služby na Slovensku (prvé miesta v hodnotení). Kurzy etikety pre deti i dospelých sú známe už i za hranicami. Finančná správa ju zaradila v 2023 na zoznam príkladných firiem.
PRIEBEH
Študenti sa v ateliéri výroby ponoria do praktickej roviny sveta kulinárie a vzdelávania. Nasledovať bude seminár-diskusia v salle Versailles na tému manažment vo veľkom svete hotelierstva, turizmu i reštaurácií Lausanne-Paríž-Londýn-Bratislava. Školy, Prax, Výzvy.
Seminár vedie
PhDr. Ľubomír Jančok, PhD. z Paris-Sorbonne a UK Bratislava
V roku 2017 obhájil medzinárodný doktorát na parížskej Sorbonne a UK v Bratislave. Za dielo La réception de Balzac en Slovaquie mu porota v Paríži udelila najvyššie vyznamenanie Félicitations du jury.
Vyštudoval francúzsky jazyk, literatúru a pedagogiku na FiF UK v Bratislave a medzinárodnú politiku vo Francúzsku.
Je laureátom ceny rektora Univerzity Komenského a ceny francúzskeho parlamentu. Posledné roky prednáša doma aj vo svete reálie, biznis a etiketu, literatúru a kultúru vína v diplomacii.
Je zakladateľom frankofónnej asociácie slovenských študentov Pont Francophone, v roku 2006 bol zvolený za prezidenta Asociácie študentov strednej a východnej Európy vo francúzskom Remeši. V roku 2009 založil spoločnosť CK Monte Christo, zameranú na kultúru, cestovanie a savoir-vivre. Z túžby priniesť na Slovensko vysokú kultúru do gastronómie a kultivovať prostredie a maniere vytvoril v roku 2018 kultúrno-kulinársku inštitúciu Chez Balzac-Bratislava.
Reprezentoval krajinu i univerzitu na literárnych i diplomatických podujatiach v Kanade, Grécku, Francúzsku, Rumunsku, Českej republike...
V súčasnosti žije na osi Bratislava-Paríž.